Sunday, Jul 5, 2020
HomePosts Tagged "оптички илузии"

Оптичка илузија се карактеризира со визуелно гледање на сликите кои се разликуваат од објективната реалност. Информациите од окото се обработуваат во мозокот за да се перцепира дека не се совпаѓаат со физичките мерки на стимул изворот. Постојат три главни типови: буквални оптички илузии кои создаваат слики

Read More

Даин Јун е мејкап артистка која има малку поразличен метод на „шминкање “, таа наместо контурирање и исцртување на големи усни со разни шминки, користи водени бои за да создаде оптички илузии кои ќе ве натераат да погледнете два пати. Нејзиниот instagram профил може да го

Read More