Friday, May 29, 2020
HomePosts Tagged "оплодување"

Нова шокантна студија ја негира идејата дека човечкото размножување, т.е. настанок на човечко битие е можно само со женска јајце клетка оплодена од сперматозоид. Оваа студија укажува на тоа дека плод може да се создаде од нај обична клетка на кожата, пишува Индепендент. Експериментот вклучувал глувци

Read More

Владата ги усвои измените за Законот за здравствено осигурување, со што на брачните двојки ќе им се овозможи бесплатно Ин витро оплодување за трето и четврто дете, соопшти денеска од Штип, директорот на Фондот за здравствено осигурување, Сашо Стефановски. – Со измените на Законот, се предвидува

Read More