Wednesday, Aug 15, 2018
HomePosts Tagged "Омбудсман"

Народниот правобранител Иџет Мемети обвинува дека судиите на претходна постапка, Весна Димишкова и Ненад Савевски, ја злоупотребиле мерката притвор и ја употребиле како казна за пратениците осомничени за Крвавиот четврток што се случи на 27 април во Собранието. Тој исто така вели дека полицијата не смеела

Read More

Министерство за образование и наука (МОН) вели дека не доставило никаков допис до директорот на Основното училиште „Братство и единство“ во Охрид со кој им се забранува на ученичките да посетуваат настава затоа што носеле шамија на главата, за што денеска народниот правобранител ја осуди

Read More

Презентирајќи го годишниот извештај, Народниот правобранител Иџет Мехмети соопшти дека нема никаков напредок, туку споредено со 2016 година има стагнација и назадување во однос на соработката на институциите со канцеларијата на Омбудсманот. Мемети истана дека и се уште имаме исполитизирани и нефункционални институции кои

Read More