Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "одбележи"

По повод 27-ми Март – Меѓународниот ден на театарот, Театар „Чекори“ и оваа година, во манирот на долгогодишната традиција, ќе изведе претстава од својот репертоар. Алтернативниот театар досега со неколку претстави ја воодушеви публиката, а сега повторно ќе ја изведе „Симфонија на паѓањето“ - по

Read More

Со резолуција на Генералното собрание на ООН од 2001 година, 21 септември е прогласен за светски ден на мирот. Резолуцијата ги обврзува сите земји и држави членки на ООН, редовно и секоја година, денот на мирот да се одбележува со соодветни програми. Во Охрид овој ден

Read More

Во Македонија и во Босна и Херцеговина утре ќе бидат одбележани 12 години од смртта на поранешниот македонски претседател Борис Трајковски, кој загина во авионска несреќа кај Ротимље во близина на Мостар. Во Скопје, во Алејата на великаните на Градските гробишта во Бутел цвеќе на

Read More

Скопје во четврток ќе ја одбележи кинеката Нова година. Втора година по ред ќе биде одбележана во грлавниот град со голем број културни настани и манифестации. Во Македонскиот народен театар, културниот ансамбл од Нанчанг пред присутните ќе презентира традиционална музика и танци. Наредниве неколку денови официјална делегација

Read More