Friday, Oct 16, 2020
HomePosts Tagged "Обука"

Со цел спроведување на фер и регуларни избори и надзор на истите од членови на изборната администрација заврши првата фаза на обука за група на набљудувачи. Обуката беше организирана од ДИК во соработка со Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС) - На тридневната обука, која од

Read More

Музејот од Куманово денес ќе додели околу 50 лиценци за водичи кои поминале обука за архе-астрономскиот локалитет Кокино, а од управата најавуваат дека ќе се воведе и наплаќање билети за посета на туристичкото место од 1 август за поголема самоодржливост и заштита. „Се уште не сме

Read More

Министерството за труд и социјална политика и Агенцијата за вработување ќе ја продолжат мерката за практична обука на околу 500 лица кои ќе имаат можност да стекнат работно искуство, а потоа и да добијат шанса за трајно вработување во компаниите кои ќе учествуваат во проектот. Обезбеден

Read More

Пилотската професија за многумина се чини дека е невозможна со оглед на врвните способности кои треба да ги поседува еден кандидат, но и ограничениот пристап до образовните институции. Затоа Центарот за обука на пилоти денеска во касарната во Петровец им овозможи на сите млади лица,

Read More

Денес на паркингот пред СЦ „Борис Трајковски“ припадниците на МВР ќе изведат показна вежба, принудно запирање на возило со помош на инструментот „стингер“. Оваа вежба е предвидена како тематска единица со наслов „Обука за контрола на возилата во сообраќајот“. Како што соопшти МВР, обуката е дел од

Read More

Во Словенија постои центар за обука на борци на ИД, а словенечката полиција не знае за тоа - објави австриски "Die Presse". Весникот посочува дека во Словенија, од кога се отворени границите, влегле повеќе припадници на Исламска држава, кои во шумите во околина на Љубљана

Read More

Специјалното јавно обвинителство доби нови простории на ул. Митрополит Теодосиј Гологанов Скопје од каде ќе може независно да функционира. Од оваа институција соопштија дека биле и на првиот семинар под покровителство на амбасадата на Соединетите Американски Држави на тема „Финансиски истраги и меѓународна соработка“ во

Read More

Итната медицинска помош ќе биде збогатена со 75 нови вработувања од кои 35 доктори, 20 медински сестри и 20 возачи, а за нивните потреби ќе се набават и 12 возила со најнова опрема. Со новиот персонал Итната медицинска помош ќе оперира со вкупно 60 екипи

Read More

За промоција и афирмација на македонското вино покрај суровиот квалитет потребни се и стручни сомелиери кои покрај за себе ќе работат и на стручно презентација на убавите вински сорти. Затоа здружението на сомелиери на Македонија успешно ја спроведе обуката на првата генерација кој низ практична

Read More

Две илјади невработени лица ќе имаат можност да посетуваат Обука за општи вештини за познавање странски јазик и компјутерски вештини за Microsоft Office апликациите, интернет и вештини за менаџмент. Оваа Обука ќе ја организира министерството за труд и социјална политика, Агенцијата за вработување на Република Македонија.

Read More