Wednesday, May 27, 2020
HomePosts Tagged "нуркачи"

Meрмерното езеро во селото Беловодица во Прилеп, привлекува и по неколку стотици посетители во текот на денот. Особено за викендите, тука е преполно. Прилепчани својот излез од топлотната жега го пронајдоа над малото заборавено селце Беловодица, во езерцето кое настана на местото на некогашниот рудник

Read More

„Столбовите“, „ѕидовите“ и „поплочените улици“ откриени на морското дно во близина на грчкиот остров Закинтос, за кои се претпоставуваше дека се остатоци од одамна „изгубен град“, всушност претставуваат форми создадени по природен пат, објавија грчките медиуми. Т,н, „Изгубен град“ беше откриен од група нуркачи пред три

Read More

Веќе одамна знаеме дека културата на граѓаните не е баш на највисоко ниво, но овие фотографии ќе ве убедат дека состојбата е полоша отколку што сте мислеле. Секоја година нуркачите од Охридското езеро вадат многу отпад од дното, а во оваа акција извадиле опрема за

Read More

Македонските нуркачи од клубот „Акватек“ и спелео- нуркачкиот клуб „Врело“ ја продолжија својата истражувачка експедиција во пештерата Врело на Матка. Нуркачите од овие клубови истражуваа нови премини и нови делови на подводната пештера во должина до 200 метри, како и кај пределот околу салата наречена

Read More