Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "Ново Село"

Секторот за внатрешни работи Струмица до Основното јавно обвинителство поднел кривична пријава против поранешниот градоначалник на општина Ново Село, Блажо Велков, бидејќи се „послужил“ со службениот автомобил и по истекувањето на мандатот. Велков, како што соопшти денеска МВР, се товари за две кривични дела „послужување во

Read More

Референдумот против отворањето рудници во општина Ново Село е неуспешен, бидејќи на гласачките места не излегоа потребните 50 отсто плус еден од вкупниот број граѓани на општината со право на глас. Причина за неисполнувањето на цензусот, како што пренесуваат медиумите, е тоа што речиси половина од

Read More

„Советот за етика во медиумите на Македонија (СЕММ) го осудува вчерашниот случај по информациите дека на струмичката телевизија Канал Вис не и’ било дозволено да ја следи јавната седница на Советот на Општина Ново село од страна на градоначалникот и советник во општината и на

Read More

Полицијата од тетово расветли седум доста тешки кражби на златен накит во куќи, кои биле пријавени минатиот месец. Заедничко на сите овие кражби е што пријавувачите се и извршителите на истите, поточно сите седум кражби се фингирани и лажно пријавени.Полицијата открива дека пријавувачите се тие кои

Read More