Monday, Jun 1, 2020
HomePosts Tagged "несреќи"

Кинеското обвинителство покрена постапки против 74 лица за убиство и други кривични дела, под сомнение дека тие намерно усмртиле 17 луѓе и направиле сето тоа да изгледа како рударска несреќа за потоа да бараат паричен надомест од сопствениците на повеќе рудници, пренесува Блиц. Рударските несреќи се

Read More

Генералниот секретар на Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на Македонија (РСБСП) Ристо Манчев посочи дека според последните статистички податоци на РСБСП во 2015 година вкупно 144 лица го загубиле животот во сообраќајни незгоди, што е мало зголемување во споредба со минатата 2014 година кога

Read More

Републичкиот совет за безбедност во сообраќајот на патиштата ги повика граѓаните да дадат свои идеи во креирање на новата програма по која ќе се работи за 2016-та. Големиот број на несреќи со фатални последици и ниската сообраќајна култура создаваат револт кај сите учесници во сообраќајот. Постојаните

Read More

Нови бродски несреќи помеѓу Турција и Грција. Најмалку 22 бегалци, вклучувајќи 13 деца, се удавиле синоќа во Егејското Море покрај грчките острови Калимнос и Родос во два нови инциденти со бродови. Грчката крајбрежна стража успеала да спаси 144 бегалци. Изутринава покрај островот Калимнос се пронајдени телата

Read More