Tuesday, Feb 25, 2020
HomePosts Tagged "национализам"

Демократскиот сојуз смета дека таканаречената „Албанска платформа“ се користи за поттикнување на национализам, нарушување на соживотот во Македонија и меѓуетнички конфликти. Ова е заклучок од Централниот совет на партијата во врска со  политичка состојба во земјата. Демократскио сојуз оценува дека се работи за контролирана политичка криза

Read More

На вчерашниот меч меѓу Албанија и Македонија не видовме спектакуларен фудбал, но затоа пак дел од домашните навивачи истакнуваа националистички натписи со албански имиња на повеќе македонски градови, потсетија на 9-ти мај и алудираа на „Голема Албанија“. Ваквата кореаграфија можеби не е ништо ниво за клубско

Read More

Претседателот Ѓорѓе Иванов во своето обраќање до јавноста попладнево се осврна на бранење на своите одлуки кои ја предизвикаа Шарената револуција. Неговата реторика беше националистичка, а ставовите кои ги прочита по ништо не се разликуваат од оние кои ВМРО ДПМНЕ секојдневно ги пласира во јавноста.

Read More

Иселувањето не е нова ниту непозната работа, секој 10ти Македонец размислува да се отсели во странство, а во странство има повеќе од половина милион македонци, барем така велат истражувањата. Државата, континуирано во изминативе две децении не успева да ги задржи младите мозоци кои тука го

Read More