Thursday, Jun 4, 2020
HomePosts Tagged "Национален парк Маврово"

Ренџерите на Националниот парк Маврово минатиот месец ја прекинале активноста на Истражувачкото друштво на студенти биолози (ИДСБ) со образложение дека има забрана за движење во шума од 7 до 17 часот. Од друштвото објаснуваат посочуваат дека нивната истражувачка акција почнала на 9-ти минатиот месец, кога група

Read More

Четириесет и осум годишниот раководител на националниот парк „Маврово“ од Гостивар добил кривична пријава „злоупотреба на службена положба и овластување“. Исто така кривична пријава е поднесена и против гостиварчанец поради постоење основи на сомнение за сторено кривично дело „кражба“. Од МВР информираат дека раководителот на ЈУ

Read More