Sunday, May 31, 2020
HomePosts Tagged "НАСА" (Page 3)

Навраќајќи се низ историјата на НАСА една од најзначајните програми Gemini е речиси целосно потценета во однос на астронаутите од мисијата Apollo кои ја освоија месечината. Со Gemini беа направени првите сериозни истражувања за подолг престој на астронаутите во вселената, како и за принципите на

Read More

Ловците на вонземјани кои го следат секој пиксел на сликите кои ги објавуваат НАСА и останатите вселенски агенции тврдат дека откриле мистериозен објект на Марс во облик на пирамида. Нивниот доказ е сликата направена од возилото Curiosity, а се повеќе сомнежи добиле кога НАСА одбила

Read More

Мајор Чарлс Френк Болден главниот директор на НАСА изјави дека верува во вонземјани и тие сигурно постојат некаде во бескрајниот универзум во кој има милијарди галаксии, па затоа тезата дека Земјата е единствена планета на која има активен живот е малку веројатна. Ова е редок

Read More