Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "нападнаа"

Полициската станица во рускиот регион Ставропол беше мета на напади, пренесуваат локалните медиуми. Експлозиите не повредиле ниту официјални лица на руските сили, ниту цивили. Се уште е нејасно колку бомбаши самоубици учествувале во нападот. Медиумите известуваат за бројка помеѓу двајца и четворица самоубици. Полицијата засега

Read More

Шестмина Талибанци денеска ја нападнале парламентарната зграда во Кабул. Прво предизвикале експлозија на автомобил-бомба, пред зградата на Парламентот, а потоа пукајќи од огнено оружје, влегле во зградата. Силите за безбедност веднаш возвратиле со оган, при што се убиени сите талибанци. Властите велат дека пратениците биле безбедни,

Read More