Sunday, Sep 26, 2021
HomePosts Tagged "најбрз лифт во светот"

Најбрзиот лифт во светот се наоѓа во кула во Шангај, втората највисока зграда во светот, по Бурж Калифа во Дубаи. Лифтот е прозиведен од „Митсубиши Електрик”, а од фирмата беше соопштено дека лифтот може да се движи со брзина од 1230 метри во една минута.

Read More