Wednesday, Sep 23, 2020
HomePosts Tagged "Музеј на град Скопје"

Во Музејот на град Скопје е поставена изложбата „Скопје 1963- виртуелни изложбени тури“, a може да се погледнат и експонатите од постојанота музејска поставка.    На свеченото отворање, како и одбележување на годишнината од страшниот скопски земјотрес присутвуваше градоначалникот Коце Трајановски и бројни граѓани кои се

Read More

Денеска во Музејот на град Скопје започна проектот „АртЛинк 2016“, кој треба да овозможи вмрежување на претставниците на креативните уметности во Македонија. Директорот на Музејот на Град Скопје Љубен Тевдовски изјави: „Ова е голем чекор за нас како институција, за Скопје како главен град на нашата држава и

Read More