Wednesday, Aug 12, 2020
HomePosts Tagged "MTSP"

Претседателот Ѓорге Иванов изјави дека постојат ризици со ратификација на истанбулската конвенција, а со тоа покажува елементарно непознавање за овој документ, реагира Министерството за труд и социјална политика. „Иванов очигледно е неинформиран дека истанбулската конвенција во основа се бори против дискриминацијата и дека со нејзината ратификација

Read More

Министерството за труд и социјална политика, како реакција на изјавата на Живко Митрески, вели дека повторно биле изнесени невистини и неаргументирани изјави. „Со никакви наводи во Решението за огласување на ништовност бр.08-8191/134 од 4.08.2017 година Министерството за труд и социјална политика не се меша во слободата

Read More

Вкупно шест општини во земјава доставиле мислења до Минитерството за труд и социјална политика и до Владата во врска со нацрт-стратегијата за интеграција на бегалци и на странци 2017-2027 и за предложениот акциски план за интеграција на бегалци 2017-2027 година. Од МТСП за „Мета“ оценуваат дека

Read More

Само две забелешки стигнале во Министерството за труд и социјална политика денеска, на последниот ден кога организациите или граѓаните може да даваат предлози или забелешки за нацрт-стратегијата за интеграција на бегалци и на странци 2017-2027 година и за предложениот национален акциски план за интеграција на

Read More

Министерството за труд и социјална политика до денеска, еден ден пред истекувањето на крајниот рок, сè уште нема добиено ниту еден официјален предлог или реакција за нацрт-стратегијата за интеграција на бегалци и на странци 2017-2027 година и за предложениот национален акциски план за интеграција на

Read More

Министерството за труд и социјална политика (МТСП) денеска ги повика работодавците да ги почитуваат и да се придржуваат до препораките за заштита на работниците во деновите со неповолни временски услови за работа, односно од топлотниот бран кој ја зафати земјава. На работодавците, како што стои во

Read More

Министерството за труд и социјална политика попладнево соопшти дека откако ќе биде доставена иницијативата на Народниот Правобранител за измени на Законот за заштита на децата, ќе биде внимателно разгледана. Иницијативата се уште не е доставена до министерството. Народниот правобранител изрази загриженост дека постои нееднаквост и правна

Read More

Обвинувања на Партијата за целосна еманципација на Ромите (ПЦЕР) дека не се исплаќаат социјланите трансфери кон граѓаните се неточни и се провиден обид за манипулација со граѓаните во обид да се постигнат ситни политички поени, се наведува во реакцијата на Министерствтото за труд и социјална

Read More

Најзагрозените семејства од поплавите што се случија минатиот август ќе бидат згрижени од страна на Министерството за труд и социјална политика, по напуштањето на студентскиот дом „Томе Стефановски Сениќ“ каде што беа сместени откако поплавите ги уништија нивните домови. „Министерството во изминатиот период постапуваше според одлука

Read More

Препукувањата на релација ДПМНЕ- СДСМ во Министерството за труд и социјала не престануваат. Овојпат во форма на соопштение од Кабинетот на дополнителниот заменик-министер, Диме Спасов, испратија демант на прес-конференцијата на Ременски и побараа од неа јавно да каже, колку предмети успеала да ги разреши за

Read More