Tuesday, Jul 7, 2020
HomePosts Tagged "модерен"

Скопски пазар го прикажа идејното решение за новиот модерен и урбан изглед на најстариот Бит пазар со тоа што ќе се добијат нови 1000 тезги и паркинг простор за 250 автомобили. Досегашната инфраструктура е премногу застарена и нема речиси никаков пристап за автомобили и паркирање,

Read More

Од вчера претпладне започна со работа и новиот патнички воз на Македонски железници. Потелкото на овој „ин“ воз е од кина и има капацитет од 200 патници. Сообраќа на редовните линии од Скопје за Велес во 9 наутро и на пладне во 13 часот и 20

Read More

Денеска беше пуштен во употреба новиот модерен eлектромоторен воз, кој е еден од најмодерените во Европа. На свеченоста присуствуваа премиерот Никола Груевски, министерот за транспорт и врски Владо Мисајловски, вицепремиерот на Република Македонија и министер за финансии, Зоран Ставрески, претставници на ЦРС и на МЖ

Read More