Sunday, Apr 5, 2020
HomePosts Tagged "МКФ"

Прекрасно и незаборавно беше чувството на крајот на септември 2011 година. По 24 дена одвоен од огништето, од најблиските, од дождливиот и ладен Каунас, во друштво на најдобрите (привилегијата беше моја) пристигнав во Скопје. Сончев, топол ден. Си реков - Ех, ова е Македонија. На пистата

Read More

Македонските кошаркарски репрезентативци го искористија периодот на подготовки кога тимот е заедно за да донираат средства за настраданите во поплавите во Скопје и Тетово, а исто така ги повикаа и своите навивачи да го направат истото на секој можен начин, од кој најлесен е повик

Read More

ФИБА донесе предупредувачка одлука против Македонија и уште 13 држави меѓу кои и гиганти во кошарката како Шпанија, Италија, Хрватска, Русија, Литванија, Србија, Црна Гора, Грција, Турција и Полска. Проблемот е што федерациите на Македонија и останатите на црната листа е што нивните федерации дале поддршка

Read More