Friday, Feb 21, 2020
HomePosts Tagged "Мерлин Монро"

На 5 август 1962 година во нејзиниот стан во Лос Анџелес беше пронајдено безживотното тело на една од најголемите холивудски ѕвезди во 50-те и 60-те години на минатиот век, Мерилин Монро. Најпознатата русокоса на сите времиња почина на 36-годишна возраст, а нејзината ненадејна смрт и кусиот

Read More

Норма Џин Мортенсон е родена на 1-ви јуни 1926 година во болницата на сиропиталиштето во Лос Анџелес. Своето име го променила на 23-ти февруари 1956 година во Мерлин Монро. Таа беше филмска актерка, пејачка, модел и своевидна икона, а многумина ја сметаат за најпознатата американска филмска ѕвезда.

Read More

  Прекрасната Мерил Монро со вистинско име Норма Џејн, пред да стане привлечен и популарен секс - симбол насекаде во светот, таа имаше само еден маж, а тоа е фотографот и нејзин дечко Андре Де Диенес. Пред многу години, поточно во 1945-та година заљубената двојка отпатувале

Read More

Секојдневно сме сведоци на сѐ поголемиот број на изуми и користењето на различни техники и материјали при цртањето. Млади и талентирани луѓе ширум светот ја користат својата креативност и умешност во изработување на најразлични дела кои ќе ја воодушеват јавноста и ќе остават свој белег

Read More