Tuesday, Feb 25, 2020
HomePosts Tagged "мерки за безбедност"

Италијанските власти воведоа зголемени безбедносни мерки во Рим, најмногу околу Колосеумот и Ватикан, во рамки на новите антитерористички правила и поради константната закана од Исламската држава (ИД), соопшти денеска римската полиција. Началникот на полицијата во Рим, Николо Ди Анџело, изјави дека највисоко ниво на безбедност ќе

Read More

Властите во Босна и Херцеговин се подготвува план за можен наплив од мигранти, во случај Унгарија да ги затвори своите граници и да ги поведе кон Западна Европа, соопшти министерот за безбедност Драган Мектиќ. Да се предвиди бројката на мигранти кои можат да тргнат кон земјата

Read More