Tuesday, Mar 31, 2020
HomePosts Tagged "меѓународен"

Со резолуција на Генералното собрание на ООН од 2001 година, 21 септември е прогласен за светски ден на мирот. Резолуцијата ги обврзува сите земји и држави членки на ООН, редовно и секоја година, денот на мирот да се одбележува со соодветни програми. Во Охрид овој ден

Read More

Мелбурн ќе гради Академија за тетоважи. На меѓународен повик се бара архитект кој ќе ја дизајнира. Како што пишува во повикот, тетовирањето е уметност и токму затоа се бара архитет кој ќе дизајнира пријатно место каде може да се учи и тетовира. Се работи за

Read More

Во организација на Здружението за третман на лицата со аутизам, АДХД и Апсергеров синдром „Во мојот свет“, а под покровителство на сопругата на претседателот Ѓорге Иванов, Маја Иванова, денеска во Скопје ќе биде одбележан 2 Април - Меѓународниот ден на лицата со аутизам. Целта на настанот

Read More