Friday, Aug 7, 2020
HomePosts Tagged "Медитеран"

Опасниот вид на devil firefish или популарно наречена риба-лав е нова закана за туристите на Средоземното море бидејќи е смртоносна и може да ги убоде пливачите. Постои голема загриженост бидејќи е забележана во водите во Турција и Кипар во источниот Медитеран. Оваа инвазивна, граблива риба

Read More

Авион на летот MS804 на компанијата EgyptAir најверојатно се срушил недалеку од грчкиот брег во Егејското море откако контролата на летање целосно изгубила контакт по полетувањето од Париз. Сигналот за итност бил активиран околу 4:30, а контактот е изгубен на 280 километри од брегот на

Read More

Брод на кој биле околу 400 сомалиски бегалци потонал во Медитеранското море во близина на египетскиот брег. Се стравува дека повеќе стотина луѓе се удавиле. Некои од преживеаните се однесени на грчките острови наведува „Би-би-си“. “Неколку стотина луѓе се удавија во новата мигрантска трагедија на Медитеранот“

Read More

Многу луѓе го замислуваат својот идеален одмор некаде на море, на песочна плажа под жешкото сонце, со коктел во рака. Ако веќе сте решиле да отидете на одмор на море најблиски дестинации се во соседството, а некои ќе отпатуваат малку подалеку во Турција, Шпанија или

Read More