Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "Матрикс"

Студиото „Ворнер” планира на филмското платно да ја врати франшизата „Матрикс”. Тоа би било четврти филм во серијалот, но не продолжение на сагата, туку она што филмаџиите го нарекуваат „рибут” – видоизменета преработка, обично со изменет нов заплет. Култната научно-фантастична трилогија претставуваше своевидна револуција во филмската

Read More

Неколку астрофизичари од различни универзитети ја развиваат теоријата и дебатата дека светот во кој живееме всушност е една голема компјутерска симулација и дека сме дел од програмиран свет управуван од напредни суштества или роботи со вештачка интелегенција. Научниците во своите теории ги користат можните докази кои

Read More