Monday, Jul 6, 2020
HomePosts Tagged "маски"

Тие што цела година живеаат за еден ден на ослободување на сите наталожени импресии, стравови, желби, фрустрации, надежи и итроштина уште покажаа дека се мајстори за креативни маски кои ќе ве насмеат, исплашат, импресионираат и замислат. Вевчанци уште една докажаа дека се мајстори на забавата,

Read More

Со традиционалното карневалско дефиле под маски денеска напладне официјално ќе почне Вевчанскиот карневал. Двете василичарски друштва Горна и Долна маала со зетот, невестата, двата ѓаволи, Глупавите Августи и останатите маски инспирирани од актуелните политички и секојдневни случувања во изминатата година ќе продефилираат низ вевчанските улици

Read More