Monday, May 18, 2020
HomePosts Tagged "луѓе" (Page 2)

Според податоците на Евростат во Македонија за една година има 3500 повеќе жители. На 1 јануари 2014 година, Македонија имала 2.065.800 жители, додека една година подоцна изброени се 2.069.200 жители. Евростат пренесува дека во Македонија во 2014-та родени се 23,6 илјади лица, а починати 19,7

Read More

Постојат повеќе истражувања за „најсреќната“ нација на светот, едните го опфаќаат економскиот фактот, како приходите, квалитетот на живот и висината на трошоците, а други повеќе се задржуваат на менталитетот и емоциите. Токму затоа најсреќни луѓе на светот не се Американците, туку Панамците и тоа втора

Read More

Околу 23 илјади луѓе се собраа на британскиот праисториски споменик Стоунхеџ за да присуствуваат на изгрејсонцето во 4:52 часот. Минатата година се собрале 36 илјади посетители на овој настан. Денеска е рамноденица и најдолгиот ден во година, на северната полутопка (летен солстициум), а на јужната најкраткиот

Read More