Saturday, Sep 19, 2020
HomePosts Tagged "Лидерска средба"

Пласирање на идеите за одржување лидерска средба, како начин за деблокада на институциите на системот и за излез од политичката криза, е неприфатливо и непотребно затоа што седнувањето на маса со криминалци ќе значи враќање на состојбите во државата од пред две години, дури и

Read More

Потпретседателката на ДУИ, градоначалничка на општина Тетово, Теута Арифи, изјави дека за разврска на политичката криза најважно е да се избере претседател на Собрание. Таа не ја исклучува можноста за лидерска средба, нагласувајќи дека „ДУИ никогаш не бегала од средби, било да се лидерски или

Read More

Се погласни се предлозите од страна на ВМРО-ДПМНЕ да се одржи лидерска средба на која би се разговарало за последните случувања во Македонија со зачестени провокации од албанските политичари како и дејства кои се во спротивност на Уставот. Ова лично го потенцираше и пратеникот Крсто

Read More

Лидерите на најголемите политички партии утре ќе одржат средба на која ќе треба да се согледа досегашното спроведување на реформите од Пржинскиот процес и да се донесе заклучок дали се исполнети условите за избори кои се планирани во декември. Оптимизам постои и кај власта и кај

Read More

Министерот за здравство и шеф на преговарачкиот тим на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Тодоров, очекува набрзо да има напредок во преговорите меѓу четирите партии за целосно спроведување на Пржинскиот договор, иако нема најави за нова лидерска средба. – Засега нема најава за нова лидерска и не би требало

Read More

Започнаа работните групи на политичките партии, потписници на Договорот од Пржино. Претставници од СДСМ се Цветанка Иванова и Дамјан Манчевски, а од ВМРО-ДПМНЕ се Никола Попоски и Никола Тодоров. ДУИ ја претставуваат Артан Груби и Муса Џафери, додека ДПА – Имер Алиу. Во меѓувреме, граѓанската организација

Read More

Главните политички партии од понеделник повторно ќе седнат на преговарачка маса за постигнување на конечен договор за излез од политичката криза, што ќе значи потврда на договорот од 2 јуни под мониторинг на ЕУ и САД, а ќе се „испеглаат“ и последните барања на опозицијата.

Read More