Sunday, Jun 4, 2023
HomePosts Tagged "ЛГБТИ"

Ве охрабрувам да бидете гласни, слободно да се изразувате и да дејствувате во насока на заштитата на правата на граѓаните, истакна премиерот Зоран Заев, во своето обраќање по повод одбележувањето на петгодишнината од формирањето на ЛГБТИ-Центарот во Скопје. Осврнувајќи се на инцидентите и на нападите, кои

Read More

Субверзивен фронт (С-Фронт) по повод 17 мај, Меѓународниот ден за борба против хомофобија, трансфобија и бифобија (IDAHOBIT) организира конференција посветена на состојбата и правата на ЛГБТИ-лицата во Македонија и прогресот во евроинтеграциските процеси на земјата. Во рамки на конференцијата, акцент ќе се стави на усогласувањето на

Read More

Откако 50 лица беа убиени во Пулс клубот во Орландо властите на САД стравуваат дека може да дојде до нови инциденти на најавените бројни паради на гордоста низ повеќе градови на кои ќе се изрази солидарност кон ЛГБТИ лицата, како и изразување на сочуство за

Read More