Sunday, May 31, 2020
HomePosts Tagged "Лавови"

Во 2002 година тогашниот министер за финансии Никола Груевски не дозволуваше припадниците на ново формираната полициска единица “Лавови“ да добијат решенија за работа во МВР иако како министер за финансии беше должен да потпише само формално одобрување за нивното вработување. Тогашниот Министер за внатрешни работи

Read More

20 години по крвата граѓанска војна која одзеде повеќе од 1 милион животи, во Руанда ќе се обнови дивиот свет со враќање на десетина лавови. Иницијативата е предводена од Националниот парк Акагера од Руанда кој ќе ја врати популацијата на лавови, симболот на Африка со

Read More