Thursday, Jul 19, 2018
HomePosts Tagged "квалитет"

Македонците генерално користат квалитетни горива, но е неопходно државата да спроведе построга контрола на внесот на нафтени деривати во земјава, бараат најголемите нафтени компании во Македонија. Од таму велат дека тоа е непоходно за да може реално граѓаните да знаат кој и со каков квалитет

Read More

До државниот пазарен инспекторат е пристигната претставка дека се врши увоз на мазут од Србија којшто е неквалитетен и не ги исполнува пазарните стандарди наложени според важечкиот правилник за квалитет на течните горива. Власти сè уште не се огласија и не преземаа ништо по откритието дека

Read More

Институтот за јавно здравје изработи нов правилник за управување со води кој предвидува нова категоризација на води за капење. Претходно имаше 5 категории на квалитет, па така со промените сега трета категорија ќе биде препорачана за капење, но не и за пиење со тоа што

Read More

Изминативе два дена во јавноста излезе информација за сокови за деца кои се продаваат по ниска цена, но со квалитет што е крајно спорен. Детски сок, спакуван во колоритна и шаренолика амбалажа, доволно упадлива да ги заинтригира детските очи, посебно оние деца кои се доволно големи

Read More

ОКТА со новата мобилна лабораторија ќе врши тестирање на квалитетот и количината на горивата на сите бензиски станици со што на корисниците ќе им се гарантира најдоброто. Програмата гаранција ќе се спроведува во континуитет на сите бензински станици кои го носат брендот на ОКТА. „Ние сме единствената

Read More