Sunday, Apr 5, 2020
HomePosts Tagged "кријат"

Сајтот HackerRank неделава објави анализа која покажува во кои земји се кријат најдобрите програмери на светот. Врз основа на постигнатите резултати, најдобро пласирана е Кина, потоа следат Русија, Полска, Швајцарија, Унгарија и Јапонија. На последните четири места се Тајван, Франција, Чешка и Италија. И додека САД

Read More

Истекувањето на 11,5 милиони документи од адвокатска фирма во Панама откри како богатите и моќни луѓе ги кријат парите, пишува весникот „Зидојче цајтунг“. „Мосак Фонсека“, една од најдискретните офшор правни фирми, во период од 40 години им помагала, во услови на целосна неказнивост, на своите

Read More