Wednesday, Aug 12, 2020
HomePosts Tagged "креативност"

Целиот живот нашето општество ни кажува што да правиме: училиште, работа, образование на децата. Тоа е бескрајна низа на постапки кои ние мораме да ги направиме, и каде што не постои простор за креативност. Аниматори од Мадрид, Даниел Мартинез Лара и Рафа Кано Мендез, направија филм

Read More

Ако не може целиот автомобил да биде пренесен во сопствената канцечарија тогаш секако дека делови од него ќе можат функционално да бидат употребени при уредување на работниот простор. Како тоа изгледа во пракса, најдобро ќе биде објаснето со практични примери. Погледнете ја фото галеријата, можеби

Read More

Во Центарот за дизајн и иновации „Јавна соба“ денеска и утре ќе се одржува Базар на креативност под мотото „За оние кои ги сакаш”, организиран за денот на виното и љубовта. Македонски дизајнери, занаетчии и уметници за посетителите ќе понудат уникатни парчиња за подарок – облека,

Read More

Семејството Томпсон од Ки полуостровот во Вашингтон има уникатен дом кој е изработен врз стар училишен автобус со тоа што се додадени неколку основни елементи за да се заокружи целата конструкција. Мира Томпсон вели дека идејата за ваквата креација ја добила откако се нејзиниот сопруг

Read More

Тие што цела година живеаат за еден ден на ослободување на сите наталожени импресии, стравови, желби, фрустрации, надежи и итроштина уште покажаа дека се мајстори за креативни маски кои ќе ве насмеат, исплашат, импресионираат и замислат. Вевчанци уште една докажаа дека се мајстори на забавата,

Read More

Александар Велиновски директорот на „Јавна соба“ ги повика сите креативци и дизајнери да го искористат новиот слободен и целосно обновен простор во Скопје за реализирање на нивните идеи, дизајни, производи и креации. Денешното отварање е закажано за 19:30 часот каде ќе се промовира новиот концепт

Read More

Додека кај нас се сече секое второ дрво, некаде во светот сфатиле дека постои и друга опција, дури и кога тоа дрво пречи. Земјата е нашиот дом и наша должност е да ја сакаме и да го одржуваме редот. Можеме да започнеме со малку, на пример,

Read More