Wednesday, Aug 12, 2020
HomePosts Tagged "Коце Трајановски"

Коце Трајановски ја продолжува практиката на неговиот шеф, Никола Груевски, и лицемерно се однесува кон граѓаните на Скопје, реагираат од СДСМ, на најавата на актуелниот градоначалник дека ако добие уште еден мандат, ќе набави 20 нови двојни електрични автобуси што не го загадуваат воздухот „Човекот кој

Read More

Актуелниот градоначалник на град Скопје и кандидат за оваа функција на престојаните локални избори, Коце Трајановски, денеска на прес-конференција најави дека доколку повторно ја добие функцијата, ќе набави 20 нови двојни електрични автобуси што не го загадуваат воздухот. – Предвидуваме неколку мерки за модернизација на возилата

Read More

Таткото на градот или како што во поново време го нарекуваат очувот на градот, Коце Трајановски повторно избегна да одговори на новинарското прашање за тоа дали го разрешил директорот на ЈП Водовод со непризнаена диплома, Александар Атанасов. Градоначалникот на Град Скопје на прес конференција на

Read More

Разрешување на Александар Атанасов, генералниот директор на ЈП „Водовод и канализација“ најдоцна до 12 мај – вакво ултимативно барање му испратија СУТКОЗ и избрканите работници на скопскиот градоначалник Коце Трајановски. Доколку Трајановски сè уште нема „слух“ да го смени директорот од оваа функција, Синдикатот најави

Read More

„Сакаме да Ве известиме дека сега и Државниот инспекторат за труд ги потврди доказите кои претходно ги изнесовме дека Александар Атанасов директорува со Јавното претпријатие Водовод и канализација Скопје, без признаена диплома. Државниот инспекторат за труд потврди дека за време на донесувањето одлука за избор на

Read More

Ќе има ревизија и одговорност за набавките на скапите палми од 500.000 евра што завршија во депонија, порачаа денеска од СДСМ. „Исушените палми од 500.000 евра што се најдоа на депонија, се класичен доказ дека Никола Груевски и ВМРО-ДПМНЕ во сè, па и во палмите, гледаат

Read More

Претседателот на Синдикат на работниците од угостителството, туризмот, комунално – станбеното стопанство, занаетчиството и заштитните друштва (СУТКОЗ) Дарко Димовски денеска го потврди скандалот со директорот на Водовод, Александар Атанасов, кој е поставен на функцијата без да има соодветно високо образование. Атанасов доставил диплома за завршен економски

Read More

Иницијативата „Ајде да те видам“ го прозва скопскиот градоначалник Коце Трајановски да ја искористи велосипедската патека од Гази Баба до неговото работно место во канцелариите во Градски Парк во која се вложени 800 илјади евра. Велосипедисти ја извозеа патеката и ги најдоа сите недостатоци, па

Read More

Градоначалникот на Град Скопје, Коце Трајановски и градоначалникот на Општина Гази Баба, Тони Трајковски официјално го пуштија во употреба новиот кружен тек меѓу улиците 16.Македонска бригада и Коце Металец. Ова ново сообраќајно решение придонесе да се зголеми безбедноста во сообраќајот од Автокоманда кон Железара, а

Read More

По огромен револт на јавноста за бесмисленото сечење на дрвја и соголувањето на градот за градежната експанзија, градските власти конечно купува машина со која дрвата се искоренуваат од локацијата, а потоа безбедно ќе може да се пресадат на друго место и да не се оштета. „Градот

Read More