Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "Копенхаген"

Одборот за животна средина на градот Копенхаген одобри 300 милиони круни, односно 45 милиони долари за садење нови стебла во целиот град. Целта на данската престолнина е до 2025 година да посади околу 100.000 нови стебла. Проектот започна во 2015 година, а до сега се

Read More

Венеција е сигурно најпознатиот град на вода во Европа кој често е цел на многумина туристи од целиот свет, но со свои убавини и посебности може да се пофалат уште неколку метрополи кои заслужуваат внимание па во продолжение ви ги откриваме. Амстердам, покрај привлечноста за забавите,

Read More

Авионската нискобуџетна компанија Wizzair воведе нови директни летови од Скопје до главните престолнини на Германија, Данска и Словачка. Од 21 март 2016 година започнува спроведувањето на летот Скопје -  Берлин Шенфелд, додека од 22 и 28 март истата година се отвораат и линиите кон Копенхаген

Read More

Да! Ве уверуваме дека овие фотографии ќе ја разбијат монотонијата во вашата глава за студентските домови какви што мислите дека се. Ве носиме во Копенхаген, тука е сместен фасцинантниот студентски дом Tietgen Student Hall (Tietgenkollegiet). На прв поглед е карактеристична градбата со кружен облик што претставува симбол

Read More