Friday, May 29, 2020
HomePosts Tagged "концесија"

Со делење флаери и брошури, од страна на здруженијата, но и советниците, тече кампањата за престојниот референдум во Гевгелија за изјаснување на граѓаните дали се за или против изградба на рудници за злато на планината Кожуф. Се делаат флаери за излегување на 23 април, но

Read More

Проектот на министерството за економија „Етно село“ по долга тендерска постапка и одложување му ја додели концесијата за раководење на Владимир Тодоровиќ и неговата компанија „Тинекс“, а на стартот „амин“ даде и екс премиерот Никола Груевски. - Нашата визија е во „Македонско село” да понудиме врвна

Read More

„Фрапорт“ и неговиот грчки партнер „Копелузос Груп“ потпишаа договор „Фрапорт“ и неговиот грчки партнер „Копелузос Груп“ за концесија на 14 регионални аеродроми во наредните 40 години. Во склоп на концесијата се опфатени аеродромите во Солун, Кавала, Ханија, како и на Миконос, Санторини, Родос, Крф, Закинтос, Кефалонија, Кос,

Read More

Германски Фрапорт доби 14 грчки аеродроми. Вкупната цена на концесиите за управување со сите 14 регионални грчки аеродроми изнесува 1,234 милијарди евра, а Фрапорт ќе раковди со нив во наредните 40 години. Ова е прва приватизација спроведена од страна на Владата на Сириза и е дел

Read More