Sunday, Jul 5, 2020
HomePosts Tagged "конференција"

Ромите, сексуалните работници, луѓето кои користат дрога и други членови на маргинализираните заедници речиси секојдневно се соочуваат со тешкотии обидувајќи се да ги остварат своите права од областа на правото, здравството, социјалната заштита и сл. Во недостиг од официјални статистички податоци за овој тип прашања,

Read More

Во Скопје денеска ќе се одржи нациоанална ЛГБТИ конференција насловена „Разговори под винможитото – потреби, предизвици и приоритети во организација на Здруженеито за критички пристап кон родот и сексуалноста „Субверзивен фронт“ со поддршка на Сараевскиот отворен центар на БиХ и Виктори институтот од САД. Целта е

Read More

Националниот совет за родова рамноправност денеска организира конференција на тема „Поддршка на жртвите на насилство – чија е одговорноста“. Конференцијата е дел од активностите на проектот „Ратификација на Истанбулската конвенција“, кој е финансиран од Европска Унија од ИПА 2 механизам за граѓански организации , спроведувано од

Read More

Шесте републики на поранешна Југославија во вторник во Љубљана ќе одржат конференција по повод 15 години од Договорот за сукцесија кој предвидува поделба на заедничкиот имот и добра, како и меѓусебни и меѓународни односи. На конференцијата, на покана на словенечката висока претставничка за наследство Ана Полак

Read More

Денес во Јавна соба со почеток во 17.00 часот започнува конференција на тема подобрување на дизaјн образованието во Европа. Реномирани дизајнери, професори по дизајн, дизајн менаџери и претставници од деловниот сектор нудат решенија за подобрување на дизајн образованието во Европа со цел дипломираните дизајнери да

Read More

Во врска со повеќедневните дезинформации и невистините коишто се шират на одредени медиуми поврзани со протестот на изманипулираните лица кои се рангирани за добивање на социјален стан во Прилеп, министерот за труд и социјална политика, како и покрај бројните деманти и информации кои не беа

Read More

По феноменалниот успех во 14 различни држави во Европа, Централна Азија, Блиски Исток и Северна Африка, Marketing Kingdom, еден од светските најголеми маркетинг настани, конечно доаѓа и во Македонија, на 30 Септември во Скопје. Еднодневната маркетинг екстраваганција започнува со презентација за креирање иконична содржина од Ania

Read More

Глобалниот договор за светска трговија е сонот на Светската трговска организација. Пред 14 години членките на организацијата во Катар постигнаа договор за укинување на ограничувањата за трговија и да поттикнат отворање на пазарите. Целта која е пред оваа т.н. Доха-рунда (наречена по градот каде што се

Read More

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници денес ја организираше конференцијата „ За медиумските работи“ со цел да ја развие дебатата за организација на медиумската сфера, заштитата на правата на медиумските работници, како и за склучување на Колективен договор на државно ниво за сите редакции. Гости

Read More

Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници утре во хотел Холидеј Ин, во 10 часот, организира конференција „За медиумските работи“. Поздравно обраќање ќе одржат Амбасадорот на Велика Британија, Чарлс Гарет и претседателот на ЕФН, Могенс Блишер – Бјерегард. На конференцијата, министерот за труд и социјална политика,

Read More