Saturday, Oct 24, 2020
HomePosts Tagged "Кокино"

Музејот од Куманово денес ќе додели околу 50 лиценци за водичи кои поминале обука за архе-астрономскиот локалитет Кокино, а од управата најавуваат дека ќе се воведе и наплаќање билети за посета на туристичкото место од 1 август за поголема самоодржливост и заштита. „Се уште не сме

Read More

Мегалитската опсерваторија Кокино предизвикува огромен интерес кај странците. Управата за културно наследство во октомври ќе ги презентира македонските знаменитости на саеми во Франција и Италија. Искуството од ланското претставување вели дека странците најголем интерес пројавиле за Кокино, како и за средновековната црква Св. Ѓорѓи во старо

Read More