Thursday, Jun 4, 2020
HomePosts Tagged "кислород"

Едно бебе почина, а друго е во критична состојба, откако во болница во југозападниот дел на Сиднеј наместо кислород им дале азот субоксид, познат како гас за смеење, соопштија локалните власти. Министерката за здравство на австралиската сојузна држава Нов Јужен Велс, Џилијан Скинер, ја потврди

Read More

Една нова студија го привлекува вниманието кон широко распространето губење на кислородот до 2030 и 2040 година, што значи дека морскиот живот ќе се соочи со тешки времиња во децениите пред нас и сето тоа благодарение на климатските промени. Тимот научници кои ја подготвија оваа

Read More

Зашто ги обожаваме дрвјата? Има многу безброј причини! Ке започнеме со тоа што го превараат јаглеродниот диоксид во кислородот што го дишеме, засолниште за безброј инсекти и животни а воедно и храна за нашите очи. Издвојуваме најдоброто од дрвјата.

Read More

Ако немаш селфи исто како да не си бил негде или искуството низ кое си прошол исто како да не се случило. Тоа премногу сериозно си го сфатиле патниците на летот од Лос Анџелес до Денвер при што пилотот на Airbus A320 морал принудно да

Read More