Thursday, Jul 9, 2020
HomePosts Tagged "кинески"

Кинески водич со нож уби и рани двајца туристи во познатиот кениски национален парк Масаи Мара, по бизарна расправија околу место на масата, објавија во вторникот полицијата и кампот во кој се случил инцидентот. Џон Кирути, управител на кампот Кикерок изјавил дека туристката, исто така, 45-годишна

Read More

Новиот, трет по ред кинески воз, од вчера е пуштен во сообраќај, информира Македонски железници Транспорт АД – Сопје. – Новиот кинески дизел-моторен воз ќе сообраќа на релација Скопје – Битола и ќе ги замени веќе истрошените стари превозни средства. Во наредниот период граѓаните ќе можат

Read More

Од вчера претпладне започна со работа и новиот патнички воз на Македонски железници. Потелкото на овој „ин“ воз е од кина и има капацитет од 200 патници. Сообраќа на редовните линии од Скопје за Велес во 9 наутро и на пладне во 13 часот и 20

Read More