Thursday, Feb 27, 2020
HomePosts Tagged "казнети"

Со помош на полицијата инспекциските служби на општина Центар веќе втор ден ја спроведуваат акција за отстранување на диво поставените тезги и дивите тезги околу Зелениот пазар. По опомената, дел од дивите препродавачи продолжиле со продажба на индустриски и земјоделски производи на недозволено место, на пристапните патеки и

Read More

Менаџментот на фирмата Хербалајф во петокот се согласи да плати 200 милиони долари, за да го промени начинот на делување, како и да ги подмири побарувањата на сојузните регулатори, затоа што ги довел луѓето во заблуда дека брзо ќе се обогатат доколку ги продаваат нивните

Read More

Вчерашниот ден во Скопје се случиле 12 сообраќајни несреќи во кои шест лица се повредни, а едно се стекнало со потешки телесни повреди. Сообраќајната полиција според извештајот на МВР имала доста работа бидејќи се изречени околу 70 казни на возачи за непочитување на одредената брзина,

Read More

Продолжуваат инспекциите во општина Центар. Kако резултат на пријавувањата на граѓаните, викендов во три објекти е извршена контрола и е констатирано надминување на максималното дозволено ниво на бучава. На кафулињата „Чао“, „Нола“ и „Ван Гог“ им се изречени казни и Општината апелира до сопствениците да се

Read More