Friday, Aug 14, 2020
HomePosts Tagged "Карфур"

Грчката компанија Маринопулос која стоеше зад хипер-маркет франшизата Карфур најверојатно ќе се спаси од банкрот откако во последен момент ќе добие помош од конкурентната на Склавентис за започнување на реконструкција, открива еМагазин. Претходно постоеа сомнежи дека Склавентис ќе им пружи финансиска помош со која ќе се

Read More

Хипермаркетот Карфур со франшизата во Македонија е вплеткан најверојатно во повеќе незаконски дејства како затајување на данок и измама за што државните органи како Финансиската полиција веќе веќе водат истрага и наскоро треба да покренат и кривични пријави. Од Стопанската комора на Македонија повторно посочија дека

Read More

На Карфур дефинитивно му дојде крајот. На негово место ќе се отвори нов Рамстор маркет во рамки на трговскиот центар Скопје Сити Мол. Маркетот ќе биде отворен во април, на површина од 4648 метри квадратни, а во кој ќе се вработат околу 100 луѓе. Како што

Read More

Проблемот со долговите кои ги остави Карфур во Македонија не престануваат и од Стопанската комора информираат дека досега над 70 компании од областа на трговијата и производството се пожалиле. Карфур иако го затвори хипермаркетот во Сити мол ќе мора да одговара за обврските кон доверителите и

Read More

Дури откако и официјално „Керфур“ го испразни хипермаркетот во Скопје Сити мол доаѓа реакција од Владата чии претставници најавија дека во рамките на надлежните служби ќе се превземат мерки. Долго време се претпоставуваше дека „Керфур“ нема да опстои, а повеќе компании поднеле поплаки до стопанските комори

Read More

Хипер маркетот Керфур тотално пропадна и повеќе не е присутен во Скопје сити мол. Уште пред десетина дена известувавме дека рафтовите на маркетот се речиси испразнети и дека нема купувачи. Голем број на фирми и банки се жалат и дека компанијата на Леонидас Маринопулос од

Read More

Некогаш преполните рафтови, сега се празни. Редиците на касите се минато, сега има само еден до двајца касиери кои треба да ги наплатат производите. Производи што за да ги купи прво треба да ги пронајде купувачот, а за избор веќе не станува збор. Некогаш преполните

Read More