Thursday, Aug 13, 2020
HomePosts Tagged "Кањон"

Со оглед на еколошката колективна свест на нашето општество, добро е да се знае дека има млади луѓе кои не само што се свесни за штетните последици од загадувањето, туку и се спремни да преземат нешто околу тоа. Кањонот Матка е меѓу десетте најубави кањони во

Read More

Индија токму пред прославата на денот на независнот има за што да се гордее бидејќи нивната вселенска агенција успеа да ги фати првите слики направени од кањонот Офир Часма кои се претставени и во 3D за подобар визуелен впечаток. Офир Часма кањонот е долг 317 километри,

Read More

Во античко време луѓето верувале дека грмотевиците и моќните бури биле дело на богови и демони. Денес па и не сме баш фасцинирани со нив. Меѓутоа, Ролф Маедер успева да долови прекрасни фотографии од грмотевици над Големиот Кањон.

Read More