Monday, Sep 21, 2020
HomePosts Tagged "кампањи"

Пратеничка од британските Лабуристи е во критична состојба, откако доживеа сериозни повреди во напад. Непотврдени извештаи сугерираат дека пратеничката Џо Кокс била застрелана и прободена со нож во градот Лидс во западен Јоркшир, северно од Лондон - јавува Радио Слободна Европа. Помошничката на Кокс го потврди

Read More

Уште едно одбележување на Светскиот ден против семејното насилство инспира започнување на повеќе кампањи од невладиниот и владиониот сектор за кревање на свеста, но статистиките се поразителни особено во последните две години кога бевме само неми сведоци на страшните семејни трагедии со повеќекратни убиства и

Read More

 Вработените во „Македонска Радио Телевизија“ добиле наредба да прекинат со објавување на владини реклами и кампањи во временските интервали што досега биле предвидени за тоа.Одлуката е донесена по вчерашното објавено соопштение на Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиуми објавено вчера, во кое таа ги известува медиумите дека

Read More