Saturday, Sep 19, 2020
HomePosts Tagged "камп" (Page 2)

Средношколците се собраа на главна фонтана и го почнаа најавуваниот протест. Велат дека оваа состојба ќе трае се додека не се исполнат нивните барања поврзани со законот за образование и за полагањето државна матура. Тие бараат активно учество во процесот на изготвување закон, а велат

Read More

Хрватите ги следат Унгарците во поглед на нехуманоста. Хрватските власти ги сместиле мигрантите на православните гробишта во Товарник, во близина на српската граница. Канал 4 објави снимка на која се гледа дека мигрантите спијат на гробови, а хрватски полицајци го обезбедуваат местото. Бегалците немаат тоалети, ниту

Read More

Старите магацини на „Винојуг“ кои се сместени на самата македонско-грчка граница за скоро време ќе бидат оспособени за времен камп за бегалците кои постојано минуваат од Грција во земјава, а од тука кон земјите во Европската унија, дознава Плусинфо. Екипи на Општина Гевгелија веќе се

Read More

Ништо не е полошо додека кампувате да се обидувате со нож да пресечете нешто додека во другата рака имате ламба. Новиот Блејдлајт го решава тој проблем. Со сечило долго 5,7 инчи, направено од челик со ''шпиц'' завршеток, Блејдлајт е одлично оружје за ловење. 6 лед

Read More

Се растури и кампот во Струмица. Поддржувачите на владината коалиција кои два месеци кампираа во паркот во центарот, го растурија кампот и си заминаа. Ова следува откако пензионерите вчера побараа да се тргнат шаторите и да се ослободи малиот градски парк, од каде граѓани, но

Read More

Се распушти опозицискиот „Камп на слободата“ кој два месеци беше поставен пред Владата. Собирањето на шаторите и расчистувањето на теренот започна од раните утрински часови. Камперите велат дека целта е постигната, но допрва следи вистинската институционална борба. Во кампот на слободата секојдневно беа организирани дебати, трибини,

Read More

Отпушените професионални војници, кои еден месец кампуваа пред Министерството за одбрана, од денеска им се приклучуваат на камперите пред Влада. Велат дека не се грижат како ќе биде протолкуван овој нивен потег и додаваат дека не се откажуваат од нивното барање да се реши статусот

Read More

Ликовно-образновниот камп ,,Вангел Коџоман” во Струга ја отвори деветтата ликовна колонија посветена на доајенот на ликовната педагогија и ликовната уметност во Македонија, академик Ванѓел Коџоман. Овој ликовно-образовен камп е во организација на Детскиот ликовен центар од Скопје. Според предвидената програма Околу 40 млади ликовни таленти од Македонија

Read More