Friday, Jul 20, 2018
HomePosts Tagged "камати"

Дури 82.5 проценти од оперативната добивка на Скопски пазар минатата година отишле на отплата на камати за кредити и заеми, покажува годишниот финансиски извештај на компанијата. Во ситуација кога пријавената добивка од оперативно работење лани изнесувала 54,9 милиони денари (878,000 евра), фирмата платилa 45,3 милиони денари

Read More

Откриено е што се случувало во последните неколку дена, а сега дефинитивно е јасно дека Србинот ќе остане во редовите на Челси. Челси вчера го направи последниот обид да го донесе Раџа Наинголан од Рома. Во Рим била испратена понуда од 40 милиони евра за

Read More

Македонските банки во 2015-та вкупно профитирале 75 милиони евра, што според податоците на НБРМ е зголемување за 50% на годишно ниво. Најголем дел од приходите на банките се должи на исплатата на камати, како и на провизии за банкарски услуги и надоместоци. Каматите во 2015-та

Read More