Friday, Feb 21, 2020
HomePosts Tagged "ЈП Водовод и канализација"

Претседателот на СУТКОЗ Дарко Димовски денеска обелодени документи кои укажуваат дека директорот на ЈП Водовод и канализација Александар Атанасов, своеволно, без претходно одобрување од Министерството за внатрешни работи наредил повлекување на оружјето кое се користи за обезбедување на стратешките објекти на водоводната мрежа. - Несоодветниот и

Read More

Социјалдемократскиот сојуз на Македонија денеска побара од градоначалникот на Скопје, Коце Трајановски веднаш да преземе мерки против директорот на Јавното претпријатие „Водовод и канализација“, Александар Атанасов поради невалидната диплома за завршено високо образование. Како што истакна пратеникот на СДСМ, Дамјан Манчевски на денешната прес-конференција, Трајановски досега

Read More

ЈП Водовод и канализација-Скопје соопшти дека граѓаните од подрачјата погодени од поплавите, не треба да ги плаќаат сметките за потрошена вода кои ќе ги добијат, а се однесуваат за месеците август, септември и октомври 2016 година. – Тоа е во согласност со пакетот мерки на Владата

Read More

Тестовите од водата во ОУ „11 Октомври“ во општина Центар според анализите на ЈП Водовод и канализацијае хемиски и бактериолошки исправна за пиење соопшти нивниот портпарол Благоја Филиповски. Ова го покажале резултатите од испитувањето на шест мостри од водата од шест различни места во училиштето, кои

Read More