Tuesday, Feb 25, 2020
HomePosts Tagged "јавни обвинители"

Здружението на јавните обвинители во Република Македонија испрати допис до надлежните институции, во кој бараат да не се крати Буџетот на Јавното обвинителство со претстојниот ребаланс. Барањето е испратено до претседателот на Собранието, Талат Џафери, генералниот секретар на Собранието, Цветанка Иванова и до Владата. Здружението како невладина,

Read More

Советот на јавните обвинители на Република Македонија денеска треба да избере четворица членови на Советот од редот на јавните обвинители од подрачјето на Вишото јавно обвинителство Скопје, Вишото јавно обвинителство Гостивар и Вишото јавно обвинителство Битола, како и од посебната листа на кандидати на јавни

Read More

Работната група, односно партиите потписнички на договорот од Пржино склучиле договор за избор на преостанатите седум обвинители кои и се потребни на СЈО Катица Јанева. Писмо со потписи од претставниците на ВМРО ДПМНЕ, СДСМ, ДУИ и ДПА ќе биде испратено до Советот за јавни обвинител во кое

Read More

Катица Јанева која го предводи Специјалното јавно обвинителство го избра својот тим на помошници составен од 14 јавни обвинители и нивното назначување треба да го потврди Советот на јавни обвнители. Бидејќи временските рокови се кратки треба брзо да се одржи седница и да се даде

Read More