Thursday, Jan 14, 2021
HomePosts Tagged "Јадран филм"

Со правосилно извршно решение, Агенцијата за филм успеала да врати 300.000 евра државни пари од хрватската продукција „Јадран филм“, како последица на неисполнувањето на договорот за производство на играната серија „Македонија“. Како што извести директорот на Агенцијата за филм, Горјан Тозија, сумата од 19 милиони денари,

Read More

Основното јавно обвинителство за гонење на организиран криминал и корупција денеска соопшти дека отворило предистражна постапка во врска со договорот меѓу Агенцијата за филм и продуцентската куќа „Јадран филм“ за снимањето на серијата „Македонија“. Од Обвинителството велат дека предистражната постапка е отворена по известување од Управата

Read More