Friday, Feb 26, 2021
HomePosts Tagged "Извор"

Таксите за извоз на овошје и зеленчук во Хрватска, од земји кои не се во ЕУ, ќе бидат намалени, му соопштил денеска хрватскиот министер за земјоделство, Томислав Толушиќ, на босанскиот министер за надворешна трговија и економски односи, Мирко Шаровиќ. Како што јавува „Радио Слободна Европа“, сепак,

Read More

Во повеќе извештаи на безбедносните агенции кои се бават со борба со дрога наведуваат дека Бугарија е еден од главните извори на синтетички дроги во Европа, од кои најзастапен е амфетаминот. „Холандија и Белгија се најважните области за производство на амфетамини во Европа, но тие се

Read More

Новинарот Љубиша Арсиќ најпрво за неделникот Фокус, а потоа и во емисијата „360“ на Алсат М откри дека доверлив избор му пренел информација за изработка на 30 илјади лажни лични карти од кои 105 му ги дал на увид. Арсиќ вели дека изворот не сакал јавно

Read More

БиХ извор на џихадисти. Босна и Херцеговина е четврта во светот според бројот на жители кои се приклучиле кон Исламска држава, објавија британските медиуми според кои оваа година 98 државјани на БиХ се приклучиле кон ИД. На петто место е Косово со 83 борци, а

Read More

За сите оние кои патувајќи ќе поминуваат по патот А2 Кичево - Охрид кај Извор, сообраќајот ќе биде во прекин 15 до 20 минути во период помеѓу 15:00 до 17:00 часот поради изведување на работи на пат, одосно минирање. Според АМСМ, сообраќајот на сите државни патишта се одвива

Read More