Sunday, Feb 23, 2020
HomePosts Tagged "изложба" (Page 4)

  По најавата дека норвешката влада ќе биде покровител на отворената изложба на предмети во сопственост на  масовниот убиец  Андрес Брејвик кој уби 77 луѓе на островот Утоја, од кои 69 деца, предизвика бес и негодување кај Норвежаните .Предвидено е, на истиот ден  кога треба да се

Read More

Пијанистот Бојан Мартиновиќ и виолинистот Миран Бегиќ од Црна Гора националниот празник на својата земја (13 јули) ќе го одбележат со концерт во Македонија. Музичкото уживање ќе започне во 19 часот и 30 минути во Музеј на град Скопје. На овој ден нема да изостане ниту

Read More

Српскиот премиер, Александар Вучиќ и членовите на српската делегација денеска беа нападнати од голема група мажи и жени во Поточари, Босна и Херцеговина. Според српските и босанските медиуми, тој бил повреден во главата со камен. Српската делегација со полициска придружба тргнала кон Белград. Вучиќ пристигна во

Read More

На „Боемска улица“ денеска беше преполно, едни дојдоа да ги покажат своите „Буби“-олдтајмери, други да се потсетат на некои поранешни времиња. По повод Светскиот ден на популарната „Буба“, поради временските услови, денеска, наместо минатата недела, „Буба-клубот Македонија“, на „Боемска улица“ го изложи своето богатство, десетина,

Read More

Културниот центар „Кула“ на 3 јули со почеток од 20 часот ќе ја постави изложбата со дела создадени за време на работилницата за Land Art која се одржа од 13 до 14 јуни  во  Китка. Оваа изложба освен изработените дела, на посетителите ќе им понуди и

Read More

,, 13 начини на гледање на градот“ е насловот на изложбата посветена на Скопје, која ќе биде отворена утре со почеток во 20 часот и 30 минути  во Агенција за сериозни интереси. Оваа изложба  ќе го покаже градот Скопје гледан од различни перспективи преку воздушни фотографии од

Read More