Thursday, Apr 9, 2020
HomePosts Tagged "изгореници"

Иако мислиме дека маслото со УВ фактор ќе не заштити од изгорениците, сепак понекогаш се случува да сме изложени на најтоплото време и да ни се случи токму тоа. Изгорениците од сончевите зраци се чести во летниот период, без оглед колку и какви мерки преземаме.

Read More

Во Чаир синоќа избувна голем пожар во стан на улицата Џон Кенеди. Со изгореници од втор и трет степен на двете раце се здобил 31-годишниот Х.Ф. кој е задржан во Ургентен центар-пластична хирургија. Во пожарот се повредени и И.Ф.(66), Р.Ф.(35) и С.М.(20), кои се задржани

Read More