Thursday, May 28, 2020
HomePosts Tagged "избркани"

Ренџерите на Националниот парк Маврово минатиот месец ја прекинале активноста на Истражувачкото друштво на студенти биолози (ИДСБ) со образложение дека има забрана за движење во шума од 7 до 17 часот. Од друштвото објаснуваат посочуваат дека нивната истражувачка акција почнала на 9-ти минатиот месец, кога група

Read More

Бременост, завчера избрка од работа 10 текстилни работнички, сите вработени во една фирма, пренесе Тв Стар. Станува збор за конфекционерки од Крива Паланка кои од пред два дена повторно се на евиденција на Агенцијата за невработени, а единствена причина за тоа е одлуката да станат мајки. За

Read More

Турција прераснува во една од најлошите земји кога се во прашање медиумските слободи и од почетокот на година од работа се избркани 894 новинари, најголем дел од нив од весниците и телевизијата кои беа дел од медиумската групација блиска до исламистот и активист Фетулах Гулен,

Read More

Катица Јанева пред Советот на јавни обвинители ќе мора да даде образложение зошто на две назначени специјални обвинителки за кои толку долго се бореше да ги добие и да го формира првично замислениот тим од 14 члена, им дала неочекуван отказ. Првично Јанева преку соопштение

Read More